Τα προϊόντα διογκωμένης πολυστερίνης Styropan Graphite EPS:

  • Προσφέρουν έως και 20% καλύτερη θερμομονωτική απόδοση σε σχέση με τα συμβατικά υλικά διογκωμένης πολυστερίνης αλλά και με άλλα μονωτικά υλικά. Αυτό επιτυγχάνεται καθώς απορροφούν και ακτινοβολούν την υπέρυθρη ακτινοβολία μειώνοντας δραστικά τη θερμική αγωγιμότητα και συνεπακόλουθα τις θερμικές ροές.
  • Μπορούν να προσφέρουν την ίδια θερμομονωτική απόδοση σε μικρότερα πάχη συγκριτικά με άλλα μονωτικά υλικά, κάτι που μεταφράζεται σε εξοικονόμηση υλικών αλλά και χώρου.
  • Είναι οικολογικά αποδοτικά καθώς συντελούν σε πραγματική μείωση του αναγκαίου χρησιμοποιούμενου υλικού σε ποσοστό έως 50%, παρέχοντας εξοικονόμηση σε κόστη και πρώτες ύλες. Συγκρινόμενο με άλλα θερμομονωτικά υλικά, το Neopor® έχει μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο και προσφέρει οικολογικές θερμομονωτικές λύσεις.
  • Είναι 100% ανακυκλώσιμα, απαλλαγμένα από χλωροφθοράνθρακες (CFC), υδροχλωροφθοράνθρακες (HCFC) και υδροφθοράνθρακες (HFC).
  • Έχουν εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι ανθεκτικά στη γήρανση και στην αποσύνθεση, όπως επίσης και διαστασιακά σταθερά. Επίσης είναι υδρατμοδιαπερατά, ανθεκτικά στο νερό και παρουσιάζουν πολύ μικρή απορρόφηση υγρασίας. Όσον αφορά στην αντίσταση στη φωτιά παράγονται αυτοσβενήμενα με επιβραδυντή καύσεως και κατατάσσονται στην Euroclass E σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα ΕΝ 13163 και ΕΝ 13501-1.
  • Είναι εύκολα στο χειρισμό, με μικρό ίδιο βάρος (ελαφριά), κόβονται και τοποθετούνται εύκολα με τη χρήση συνήθων εργαλείων. Δεν παράγουν σκόνη και δεν ερεθίζουν το δέρμα.
  • Είναι ηχοαπορροφητικά. Οι ελαστικές θερμομονωτικές πλάκες από Neopor® όχι μόνο εξοικονομούν ενέργεια αλλά συμβάλλουν και στη βελτίωση της ηχομόνωσης ενός κτιρίου.

Πρόσφατα διαπιστώσαμε πως στην Ελληνική αγορά, εξαιτίας της ανακοίνωσης των προγραμμάτων για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια, κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα έντυπα εταιρειών ως <<ενημερωτικά φυλλάδια>> συστημάτων θερμομόνωσης , και αναφέρονται στα προϊόντα διογκωμένης πολυστερίνης και ειδικά στην χρήση του υλικού σε συστήμτατα εξωτερικής θερμομόνωσης κτιρίων.
Η διεθνείς εμπειρία και πρακτική σε όλες τις αγορές του κόσμου δείχνει ξεκάθαρα πως η διογκωμένη πολυστερίνη είναι το θερμομονωτικό υλικό που χρησιμοποιείται σε ποσοστό άνω του 80% για τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης.
Ειδικά για την Ευρώπη το μερίδιο αγοράς της διογκωμένης πολυστερίνης στην αγορά συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης κτιρίων ξεπερνά το 85% κατά μέσο όρο και ακολουθείτε από τις πλάκεσ πετροβάμβακα που χρησιμοποιούνται κατα ένα μέσο όρο 12%.
Είναι προφανές πως σε χώρες όπου η χρήση συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσεις έχει μεγάλη ιστορία και οι αγορές είναι πλέον ώριμες σε γνώση των τεχνικών απαιτήσεων των συστημάτων αυτών, το αδιαμφισβήτητο Νο. 1 σε χρήση θερμομονωτικό υλίκο είναι οι πλάκες διογκωμένης πολυστερίνης.
Ο λόγος είναι απλός. Οι τεχνικές και φυσικές ιδιότητες της διογκωμένης πολυστερίνης την καθιστούν το πιο ασφαλές, αποτελεσματικό, εύχρηστο και οικονομικά ωφέλιμο θερμομονωτικό υλικό στην αγορά για την συγκεκριμένη χρήση. Και αυτό αφορά τόσο την φάση κατασκευής όσο και την λειτουργία των κτιρίων για όσες δεκαετίες αυτά χρησιμοποιούνται.